Alina Hindryckx

afbeelding van Alina Hindryckx
Real name: 
Psycholoog
Specialisaties: 
Erkend klinisch psycholoog
Voorstelling: 

Opleiding

Ik ben afgestudeerd als Master in de klinische psychologie aan de UGent. Hiernaast vind ik het belangrijk om mij te blijven bijscholen. Zo verdiepte ik mij in 2019 in de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en startte ik in 2020 met de opleiding Eerstelijnspsychologie aan de UGent.  

Ervaring

Ik werk als klinisch psycholoog in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis campus Aalst en Asse op de afdeling Endocrinologie – Diabetologie en de afdeling Fysische Geneeskunde en Revalidatie. Hier werk ik voornamelijk met mensen met eetproblemen, diabetes en chronische rugpijn. Daarnaast heb ik gedurende 7 maand stage gelopen in Kliniek Sint-Jozef te Pittem. Daar begeleidde ik mensen met onder andere angst-, stemmings- en persoonlijkheidsproblemen. 

Doelgroep

Therapeutische ondersteuning bij jongvolwassenen, volwassenen en ouderen voor uiteenlopende redenen. Dit kan gaan over angst, depressie, burn-out, laag zelfbeeld, chronishe pijn, eetproblemen, relatieproblemen en andere stressoren. 

Werkwijze

Aan de hand van verschillende technieken, uit onder andere de eerstelijnspsychologie en gedragstherapie, zoeken we samen naar oplossingen om het leven voor u draaglijker te maken. Daarnaast kunnen vaardigheden getraind worden en relaxatietechnieken aangeleerd worden die bijdragen aan uw welbevinden.

Tarieven

Een sessie duurt 1 uur en de kostprijs bedraagt 55 euro.
De betaling kan cash, via bancontact-app of Payconic. 

Terugbetaling 

De terugbetaling van therapeutische sessies verschilt per mutualiteit. Er is mogelijks ook variatie op het vlak van zowel de doelgroep voor wie terugbetaling bedoeld is, het terugbetaalde bedrag per sessie, het type psychologische begeleiding, het aantal sessies en de criteria waaraan een psycholoog moet beantwoorden. In onderstaand overzicht kan u vinden wat van toepassing is voor u.

Liberale mutualiteit
Kinderen en jongeren: 20 euro per sessie, maximum 120 euro per kalenderjaar (6 sessies).
Volwassenen: 10 euro per sessie, maximum 60 euro per kalenderjaar (6 sessies).

Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ)
Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar: 10 euro per sessie, maximum 100 euro per kalenderjaar (10 sessies).
Volwassenen: enkel indien medicalia verzekering.

Christelijke mutualiteit
Enkel terugbetaling bij psychotherapeuten die geregistreerd zijn bij de CM. Dit is bij mij niet het geval.

Bond Moyson
Kinderen en jongeren tot maximum 25 jaar (kinderbijslaggerechtigd): 20 euro per sessie, maximum 12 sessie per kalenderjaar.
Volwassenen: 10 euro per sessie, maximum 12 sessies per kalenderjaar.

Partena ziekenfonds
Kinderen en jongeren tot maximum 25 jaar (kinderbijslaggerechtigd): 20 euro per sessie, maximum 6 sessies per kalenderjaar.
Volwassenen: enkel indien chronische ziekte (depressie, chronische pijn, obesitas,...) of indien medicalia verzekering.

Annulatie 

Indien u een afspraak wenst te annuleren of verplaatsen dient dit meer dan 24u op voorhand te gebeuren. Als u minder dan 24u op voorhand verwittigt, kan een vergoeding van 25 euro aangerekend worden. Indien u niet komt opdagen zonder verwittiging wordt de volledige sessie aangerekend.

Contactgegevens

alina@kine-consult.be
GSM: 0479 40 15 22
Tel: 09 245 00 53