Mindfulness

Gaat door op: 
woensdag:
18:30-21:00

Mindfulness is een aandachtstraining waarbij je leert stilstaan bij je fysieke sensaties, gevoelens en gedachten. Vaak is het zo dat we in het dagelijkse leven erg gejaagd leven zonder ons bewust te zijn en te genieten van de dingen rondom ons. Mindfulness kan je helpen om de verdeling tussen werken en ontspanning meer in evenwicht te brengen.

De training duurt 8 opeenvolgende weken en wordt progressief opgebouwd. Eerst wordt er geleerd via verschillende oefeningen om meer aandacht te hebben voor het huidig moment. Verder komen thema’s zoals stress en acceptatie aan bod. Tot slot wordt besproken hoe men mindfulness kan integreren in het dagelijks leven.

Mindfulness is geen praatgroep of therapiegroep. Het is een training, wat betekent dat het accent ligt op oefenen. Via oefeningen leer je op een andere manier om te gaan met stress, pijn, piekeren, angst, slapeloosheid en moeilijke emoties. Een vaak gehoord misverstand is dat het ‘zweverig’ is. Eigenlijk is het juist het tegenovergestelde: door meer aandacht te geven aan wat werkelijk is, vergroot het bewustzijn, verwerf je meer inzichten en wordt de concentratie getraind.

De training is geschikt voor volwassenen die willen ontdekken wat het trainen van aandacht of opmerkzaamheid voor effect kan hebben. Indien je twijfelt of mindfulness iets voor jou is of je nog verdere vragen hebt, kan je in de praktijk terecht voor een kennismakingsgesprek.

 Voor meer info: 0498/28.54.29 (Annelies)