Yolanda Merckx

afbeelding van Yolanda Merckx
Real name: 
Kinesitherapeut
Specialisaties: 
Erkend manueel therapeut
Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
Voorstelling: 

Bij mij kan u terecht voor sportrevalidatie, orthopedische revalidatie, manuele therapie en dry needling. U kan me steeds contacteren via Yolanda.merckx@outlook.com of 0477/82.87.23. Online kan u ook zelf een afspraak maken.

SPORTKINESITHERAPIE

Bij mij kan je terecht voor zowel het behandelen als voorkomen van sportletsels (spier-en peesandoeningen, overbelastingsletsels,..).  Na het grondig in kaart brengen van jouw probleem aan de hand van een grondige screening en een gericht onderzoek, starten we met therapie. Samen bouwen we progressief op naar heropstart van jouw sport (recreatief of competitief niveau) aan de hand van sportspecifieke oefeningen en trainingsadvies.

Om ook de adoloscente sporter te kunnen helpen volgde ik de opleiding “sportletsels bij kinderen”.

ORTHOPEDISCHE REVALIDATIE

Na een operatieve ingreep richten we ons op een zo snel mogelijk herstel van functionaliteit, mobiliteit en spierkracht door een combinatie van actieve oefentherapie en manuele technieken.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie wordt toegepast om klachten aan de wervelkolom, de bovenste en onderste ledematen en het kaakgewricht te behandelen. Door gebruik te maken van mobilisaties en manipulaties wordt de mobiliteit en functionaliteit van het gewricht geoptimaliseerd en wordt de pijn verholpen.

DRY NEEDLING

Aan de hand van een vraaggesprek en een gericht onderzoek probeer ik uw klachten in kaart te brengen. Bij een vermoeden van een myofasciaal pijnsyndroom (stijfheid en pijn in de spieren) zal specifiek worden gezocht naar pijnpunten die een voor u herkenbare pijn uitlokken.

De behandeling van die pijnpunten met dry needling is gericht op het langdurig verhelpen van pijnklachten en het ontspannen van uw spieren. Dry needling is slechts een onderdeel van een totaalbehandeling, na het aanprikken van jouw spieren wordt er nog nabehandeld aan de hand van mobilisaties, stretching en circulatoire oefeningen.

OPLEIDINGEN

Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen, UGent 2017
Lerarenopleiding, UGent 2018
Postgraduaat Manuele Therapie, UGent 2019
Dry needling, Dry needling Gent 2019
Gefaseerde opbouw bij spier-en peesletsels, Smarteducation 2020
Spierletsels bij kinderen, Smarteducation 2020
Kinetic chain: Shoulder, Smarteducation 2020
Coccygodynie, IPVK 2020